Yoga opleiding

Wholy Yoga opleidingen Nederland biedt traditionele yoga docenten opleidingen aan voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen op het yoga pad en zijn of haar yoga wil gaan ontdekken. Deze traditionele hatha raja yoga is bedoeld om lichaam en geest te harmoniseren. De opleiding is opgebouwd uit vijf modules welke ook afzonderlijk, in blokken, te volgen zijn. Voor wie een volledige (vier jaars) opleiding te intensief is, maar zich wel verder wil verdiepen in de wereld van yoga zijn deze deelmodules bij uitstek geschikt.


Elke reis van 1000 mijl begint met die ene eerste stap,
de belangrijkste stap die je kunt nemen is de volgende - Lao Tzu

Lichaam in balans

De yoga opleiding heeft slechts een studieonderwerp en dat ben jij zelf. De praktijk van de asana en pranayama beoefening, samen met de stilte ervaringen, brengen je volledig bij jezelf. Het voelt als thuiskomen.

Stabiele geest

Ademtraining, pranayama, het beheersen van de adem, ondersteunt de houding. Dit komt natuurlijk ten goede aan je asana beoefening en daarnaast werk je aan je concentratievermogen.

Gezond leven

Raja yoga is de koninklijke weg, ook wel Himalaya yoga genoemd, gebaseerd op de yoga sutra's van Patanjali. Deze sutra's beschrijven op doeltreffende wijze het pad tot zelfrealisatie.

Hatha yoga

Hatha yoga is de basis van alle yoga systemen en het zorgt voor een optimale balans van lichaam en geest. Hierdoor werk je aan een betere lichamelijke gesteldheid, conditie, lenigheid en innerlijke rust.

Ontspanning en rust

Meditatie beoefening vormt een wezenlijk onderdeel van de opleiding. Vanuit de ademtraining en concentratie werk je naar een ontspannen toestand van lichaam en geest.


    Yoga ontmoetingsplek

Vindt hier al je antwoorden op jouw vragen. Ontmoet gelijken op het pad, deel je ervaringen en laat vooral je eigen ontwikkeling zich ontvouwen zoals jij het wilt. Dit is de plek voor bestudering, beoefening en ontwikkeling. Een echte ashram (ontmoetingsplaats), zoals dit in India genoemd wordt.